Publikavimo data: 2025-08-18
Senojo rusiško stiliaus pikantiška silkė su pieno padažu
Mitybos specialistai jau seniai kalba apie omega-3 riebalų rūgščių, kurių daug yra riebioje žuvyje ir jūros gėrybėse, naudą ir būtinybę. Tačiau ne visada įmanoma įsigyti brangios ir net kokybiškos žuvies, pavyzdžiui, lašišos ar ungurio. Tačiau tai nereiškia, kad nėra produkto, kuris būtų prieinamas ir kartu turėtų reikalingų sveikų riebalų rūgščių. Toks produktas yra visuotinai mėgstama silkė - "liaudies" žuvis, labiausiai paplitusi silkė. Iš silkės pieno galima pagaminti puikų padažą, kuris puikiai tinka tiek pačiai silkei, tiek tokiems patiekalams, kaip vinigretas su silke ar salotos su šprotais ar kumpiu.
Žingsnis 1
Supjaustykite silkę filė - perpjaukite pilvą, išimkite vidurius ir nupjaukite galvą. Skerdeną nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte likusius vidurius, būtinai pašalinkite pilvo ertmę iš vidaus dengiančią juodą plėvelę - ji suteikia kartumo. Leiskite vandeniui nutekėti arba nusausinkite skerdeną popieriniu rankšluosčiu. Padarykite negilų pjūvį išilgai nugaros nuo uodegos iki silkės priekio, pakelkite odą ties kraštu ir pašalinkite link uodegos. Išimkite stuburą ir pašalinkite didelius ilgus pilvo kaulus, taip pat kaulus, prie kurių buvo pritvirtinti pelekai. Sudėkite filė ir moliuskus į lėkštę.
Žingsnis 2
Supilkite smulkintą pieną, garstyčias ir augalinį aliejų į maišytuvo indą ir sumaišykite iki vientisos masės - pieno padažas paruoštas. Supilkite jį į puodą.
Kategorijos