Senojo rusiško stiliaus pikantiška silkė su pieno padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Senojo rusiško stiliaus pikantiška silkė su pieno padažu

Mitybos specialistai jau seniai kalba apie omega-3 riebalų rūgščių, kurių daug yra riebioje žuvyje ir jūros gėrybėse, naudą ir būtinybę. Tačiau ne visada įmanoma įsigyti brangios ir net kokybiškos žuvies, pavyzdžiui, lašišos ar ungurio. Tačiau tai nereiškia, kad nėra produkto, kuris būtų prieinamas ir kartu turėtų reikalingų sveikų riebalų rūgščių. Toks produktas yra visuotinai mėgstama silkė - "liaudies" žuvis, labiausiai paplitusi silkė. Iš silkės pieno galima pagaminti puikų padažą, kuris puikiai tinka tiek pačiai silkei, tiek tokiems patiekalams, kaip vinigretas su silke ar salotos su šprotais ar kumpiu.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
218 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Senojo rusiško stiliaus pikantiška silkė su pieno padažu Žingsnis 1
Supjaustykite silkę filė - perpjaukite pilvą, išimkite vidurius ir nupjaukite galvą. Skerdeną nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte likusius vidurius, būtinai pašalinkite pilvo ertmę iš vidaus dengiančią juodą plėvelę - ji suteikia kartumo. Leiskite vandeniui nutekėti arba nusausinkite skerdeną popieriniu rankšluosčiu. Padarykite negilų pjūvį išilgai nugaros nuo uodegos iki silkės priekio, pakelkite odą ties kraštu ir pašalinkite link uodegos. Išimkite stuburą ir pašalinkite didelius ilgus pilvo kaulus, taip pat kaulus, prie kurių buvo pritvirtinti pelekai. Sudėkite filė ir moliuskus į lėkštę.

Žingsnis 2

Senojo rusiško stiliaus pikantiška silkė su pieno padažu Žingsnis 2
Supilkite smulkintą pieną, garstyčias ir augalinį aliejų į maišytuvo indą ir sumaišykite iki vientisos masės - pieno padažas paruoštas. Supilkite jį į puodą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos