Publikavimo data: 2024-05-19
Serbentų pyragas
Kai vasara įsibėgėja, pats metas kepti uogų pyragus. Labai skanu kepti su serbentais iš tešlos be mielių. Jis labai greitai paruošiamas orkaitėje. Kad pyragas būtų natūraliai saldus, kepimui rinkitės tokias serbentų veisles kaip "Bagheera", "Nina", "Excellent". Į kepinį taip pat galite įdėti šaldytų vaisių, jis nebus prastesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais ir persijokite. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Plakite mikseriu dideliu greičiu, kad susidarytų sodrios putos ir visiškai ištirptų cukrus. Įmaišykite grietinę. Įmaišykite miltų mišinį. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite uogas. Serbentus pabarstykite miltais, kad uogos nenusėstų ant tešlos formos dugno.
Žingsnis 3
Iškepkite serbentų pyragą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Išklokite pusę tešlos ir tolygiai paskirstykite. Sudėkite dalį uogų. Užpildykite likusia tešla. Ant viršaus vėl sudėkite dalį uogų. Kepkite 40 minučių, kol paruduos.
Kategorijos