Publikavimo data: 2025-08-18
Serbentų pyragas
Unikalus pyragas! Viename patiekale suderintas skonis ir paprastas paruošimas. Traškus smėlio tešlos pagrindas, saldus serbentų įdaras, rūgštus poskonis ir beeringos kepurėlė, kuri suteikia pyragui oro ir švelnaus unikalaus skonio.
Žingsnis 1
Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą, bet neužvirkite.
Sudėkite trynius, 100 g cukraus, druską (3 žiupsnelius) ir išmaišykite.
Supilkite miltus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Tešlą sudėkite į 20 cm skersmens formą. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C temperatūros (viršutinio ir apatinio sluoksnio režimas), 15-20 minučių. Jei kepant tešla išbrinksta, pradurkite ją dantų krapštuku.
Žingsnis 3
Serbentus ir cukrų (50 g) sudėkite į puodą ir užkaitinkite. Virkite, kol išgaruos skysčio perteklius.
Žingsnis 4
Baltymus (kambario temperatūros) plakite mikseriu tol, kol jie lengvai suputos. Tada keliais etapais suberkite cukrų (50 g). Mišinį plakite, kol atsiras standžios viršūnės.
Žingsnis 5
Išimkite paruoštą pyrago pagrindą ir išdėliokite serbentų įdarą.
Žingsnis 6
Pasigaminkite bernelių kepurėlę. Pašaukite į orkaitę 5 minutėms, kol baltymai lengvai paruduos.
Kategorijos