Serbentų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Serbentų pyragas

Unikalus pyragas! Viename patiekale suderintas skonis ir paprastas paruošimas. Traškus smėlio tešlos pagrindas, saldus serbentų įdaras, rūgštus poskonis ir beeringos kepurėlė, kuri suteikia pyragui oro ir švelnaus unikalaus skonio.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
306 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
50 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Serbentų pyragas Žingsnis 1
Vandens vonelėje ištirpinkite sviestą, bet neužvirkite. Sudėkite trynius, 100 g cukraus, druską (3 žiupsnelius) ir išmaišykite. Supilkite miltus ir užminkykite tešlą.

Žingsnis 2

Serbentų pyragas Žingsnis 2
Tešlą sudėkite į 20 cm skersmens formą. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C temperatūros (viršutinio ir apatinio sluoksnio režimas), 15-20 minučių. Jei kepant tešla išbrinksta, pradurkite ją dantų krapštuku.

Žingsnis 3

Serbentų pyragas Žingsnis 3
Serbentus ir cukrų (50 g) sudėkite į puodą ir užkaitinkite. Virkite, kol išgaruos skysčio perteklius.

Žingsnis 4

Serbentų pyragas Žingsnis 4
Baltymus (kambario temperatūros) plakite mikseriu tol, kol jie lengvai suputos. Tada keliais etapais suberkite cukrų (50 g). Mišinį plakite, kol atsiras standžios viršūnės.

Žingsnis 5

Serbentų pyragas Žingsnis 5
Išimkite paruoštą pyrago pagrindą ir išdėliokite serbentų įdarą.

Žingsnis 6

Serbentų pyragas Žingsnis 6
Pasigaminkite bernelių kepurėlę. Pašaukite į orkaitę 5 minutėms, kol baltymai lengvai paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, kepimas, desertai, desertai orkaitėje, paprasta, yra bendrų alergenų, riešutų sezonas, pyragai, saldūs pyragai, šokoladas, kakavos desertai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, graikinių riešutų pyragai, graikinių riešutų pyragai, pyragai su riešutais, pyragai su riešutais, kepimas su kakava, sviesto pyragaičiai

Kategorijos