Publikavimo data: 2024-06-08
Serbentų pyragas su serbentais.
Lengvas ir švelnus varškės desertas su natūraliomis uogomis, kuriame gausu vitaminų. Tinka visai šeimai pusryčiams ir vakarienei.
Žingsnis 1
Paruoškite pyrago pagrindą. Susmulkinkite sausainius (galite naudoti blenderį), tada sudėkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite. Masę paskirstykite ant formos dugno ir stipriai sutankinkite šaukštu. Įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Pagaminkite uogų putėsius. Želatiną išmirkykite vandenyje, išmaišykite ir palikite kuriam laikui. Jai išbrinkus, mišinį pašildykite (ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje). Tada nedideliame puode ant silpnos ugnies ištirpinkite cukrų ir vandenį ir užvirinkite. Į cukrų suberkite serbentus ir virkite 5 minutes. Išmaišykite ir suplakite uogų mišinį mikseriu, supilkite ištirpintą želatiną ir palikite atvėsti.
Žingsnis 3
Pagaminkite varškės putėsius. Želatiną išmirkykite vandenyje, išmaišykite ir palikite kuriam laikui. Kai ji išbrinks, mišinį pašildykite (ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje). Varškę, grietinę, cukrų ir vaniliną sumaišykite mikseriu. Sudėkite ištirpintą želatiną.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Ant pagrindo šaukštu dėkite varškės ir uogų putėsių apskritimus. Mediniu pagaliuku padarykite raštus ant pyrago paviršiaus. Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
Kategorijos