Publikavimo data: 2024-06-23
Sezamo suktinukai
"Volovans" - tai subtilūs "krepšeliai" iš sluoksniuotos tešlos. Dažniausiai patiekalas įdarytas įdaru, kad būtų sotesnis. Tačiau, jei norite, galite palikti tuščius ir naudoti juos kaip užkandį prie pagrindinių patiekalų vietoj duonos. Volovanų receptas namuose yra nesudėtingas užkandžio variantas, kurio paruošimas užtrunka ne ilgiau kaip 1 valandą. Paruoštas patiekalas būna orus ir sotus, o dėl sezamo sėklų jis taip pat labai skanus.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Pabarstykite darbinį paviršių miltais ir ant jo dėkite sluoksniuotą tešlą. Naudodami kočėlą iš abiejų pusių iškočiokite tešlą, kad jos storis sumažėtų perpus. Po to paimkite nedidelio dydžio kepimo žiedą ir juo iš tešlos suformuokite apskritimus. Tada vėl pakartokite veiksmus su kitu tešlos sluoksniu. Po to paimkite mažesnį žiedą ir iš pusės gabalėlių išpjaukite vidurį, palikdami šonus.
Žingsnis 2
Dėkite vol-au-vents ant kepimo skardos. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir ant jo sudėkite tešlos gabalėlius. Po to padarykite šonus, klodami juos ant apskritimų. Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir lengvai suplakite. Paruoštu mišiniu aptepkite būsimus vol-au-vents. Siųskite tešlą į įkaitintą orkaitę 5-7 minutėms. Po to sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių ir palikite, kol visiškai iškeps.
Kategorijos