Publikavimo data: 2024-05-25
Sicilietiški cannoli vamzdeliai
Siciliečiai cannoli vadina "mafijos saldumynu", nes jį nuolat valgė filmo "Krikštatėvis" herojai. Iš pradžių cannoli buvo pardavinėjami mugėse ir itališkuose karnavaluose. Šių pyragaičių vamzdeliai gaminami iš tešlos orkaitėje arba keptuvėje. Norint suteikti tešlai norimą formą, naudojami mediniai pagaliukai. Jei jų neturite, patys pasigaminkite formeles iš kelis kartus sulankstytos folijos. Įdarui galite naudoti maskarponę, rikotą arba grietinėlę.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą kanoliams. Smulkiai supjaustykite sviestą. Sumaišykite miltus, kiaušinį, cukrų, cinamoną ir sodą. Sudėkite sviestą ir suminkykite tešlą į trupinius. Supilkite vyną ir actą, viską sumaišykite ir išminkykite tirštą tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Maišytuvu 5 minutes plakite rikotą ir cukraus pudrą. Šokoladą sutarkuokite, sudėkite į kremą ir gerai išmaišykite. Kremą įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Iškepkite cannoli vamzdelius. Tešlą iškočiokite 2 mm storio sluoksniu. Supjaustykite tešlą 10 cm kvadratėliais. Suvyniokite kvadratėlius į vamzdelius ant formelių, tvirtai užspausdami kraštus vamzdelių viduryje. Kepkite 2 minutes. Leiskite vamzdeliams atvėsti ir atsargiai išimkite iš formelių.
Žingsnis 4
Paruoškite pyragėlius. Konditeriniu maišeliu pripildykite vamzdelius įdaro iš abiejų pusių.
Kategorijos