Sicilijos Velykų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Sicilijos Velykų pyragas

Tradicinė Sicilijos virtuvė, nors ir priklausanti Italijos virtuvei, yra atskira kategorija. Per šimtmečius ji perėmė įvairių saloje gyvenusių kultūrų sroves. Vienas iš populiariausių Sicilijoje skanėstų yra velykinis pyragas - cassata tipo pyragas. Desertą sudaro smėlio pagrindas ir švelnus įdaras iš rikotos, šokolado, uogienės ir cukruotų vaisių. Tai skanus skanėstas, kuriam sunku atsispirti.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
350 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
38 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.94/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sicilijos Velykų pyragas Žingsnis 1
Sviestą supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Sicilijos Velykų pyragas Žingsnis 2
Šokoladą supjaustykite nedideliais 5-7 mm dydžio kvadratėliais.

Žingsnis 3

Sicilijos Velykų pyragas Žingsnis 3
Persijokite miltus į gilų dubenį. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir trinkite, kol pasidarys trupiniai.

Žingsnis 4

Sicilijos Velykų pyragas Žingsnis 4
Į sviesto ir miltų trupinius suberkite cukrų ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Sicilijos Velykų pyragas Žingsnis 5
Į dubenį įmuškite du kiaušinius. Užminkykite elastingą smėlio tešlą. Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Išverskite ją ant stalo ir minkykite dar kelias minutes.

Žingsnis 6

Sicilijos Velykų pyragas Žingsnis 6
Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 7

Sicilijos Velykų pyragas Žingsnis 7
Paruoškite įdarą. Sumaišykite rikotą, uogienę, cukruotus vaisius, šokoladą ir cinamoną.

Žingsnis 8

Sicilijos Velykų pyragas Žingsnis 8
Dabar migdolus reikia blanširuoti, kad pašalintumėte jų odelę. Sudėkite juos į gilų dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite riešutus verdančiame vandenyje 2 minutėms, kad paragautų, tada išverskite juos į ąsotį ir užpilkite lediniu vandeniu.

Žingsnis 9

Sicilijos Velykų pyragas Žingsnis 9
Nulupkite migdolus nuo odelės ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Žingsnis 10

Sicilijos Velykų pyragas Žingsnis 10
Padalykite tešlą į dvi dalis, vieną didesnę, kitą mažesnę. Abu tešlos gabalus iškočiokite į du 4-5 mm storio lakštus.

Žingsnis 11

Sicilijos Velykų pyragas Žingsnis 11
Kepimo indą ištepkite sviestu. Į formą dėkite didesnį tešlos sluoksnį ir tolygiai paskirstykite, kad susidarytų apvadas. Į pagrindą šaukštu sudėkite įdarą.

Žingsnis 12

Sicilijos Velykų pyragas Žingsnis 12
Uždenkite pyragą antru tešlos sluoksniu ir užspauskite kraštus. Nupjaukite perteklių ar nelygumus. Pyrago viršų apibarstykite nuluptais migdolais. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 15 minučių pastovėti.

Žingsnis 13

Sicilijos Velykų pyragas Žingsnis 13
Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 35-40 minučių, kol paruduos.

Žingsnis 14

Patiekite tortą papuoštą cukraus pudra. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos