Tradicinė Sicilijos virtuvė, nors ir priklausanti Italijos virtuvei, yra atskira kategorija. Per šimtmečius ji perėmė įvairių saloje gyvenusių kultūrų sroves. Vienas iš populiariausių Sicilijoje skanėstų yra velykinis pyragas - cassata tipo pyragas. Desertą sudaro smėlio pagrindas ir švelnus įdaras iš rikotos, šokolado, uogienės ir cukruotų vaisių. Tai skanus skanėstas, kuriam sunku atsispirti.
Žingsnis 1
Sviestą supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Šokoladą supjaustykite nedideliais 5-7 mm dydžio kvadratėliais.
Žingsnis 3
Persijokite miltus į gilų dubenį. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir trinkite, kol pasidarys trupiniai.
Žingsnis 4
Į sviesto ir miltų trupinius suberkite cukrų ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Į dubenį įmuškite du kiaušinius. Užminkykite elastingą smėlio tešlą. Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Išverskite ją ant stalo ir minkykite dar kelias minutes.
Žingsnis 6
Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 7
Paruoškite įdarą. Sumaišykite rikotą, uogienę, cukruotus vaisius, šokoladą ir cinamoną.
Žingsnis 8
Dabar migdolus reikia blanširuoti, kad pašalintumėte jų odelę. Sudėkite juos į gilų dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite riešutus verdančiame vandenyje 2 minutėms, kad paragautų, tada išverskite juos į ąsotį ir užpilkite lediniu vandeniu.
Žingsnis 9
Nulupkite migdolus nuo odelės ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Žingsnis 10
Padalykite tešlą į dvi dalis, vieną didesnę, kitą mažesnę. Abu tešlos gabalus iškočiokite į du 4-5 mm storio lakštus.
Žingsnis 11
Kepimo indą ištepkite sviestu. Į formą dėkite didesnį tešlos sluoksnį ir tolygiai paskirstykite, kad susidarytų apvadas. Į pagrindą šaukštu sudėkite įdarą.
Žingsnis 12
Uždenkite pyragą antru tešlos sluoksniu ir užspauskite kraštus. Nupjaukite perteklių ar nelygumus. Pyrago viršų apibarstykite nuluptais migdolais. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 15 minučių pastovėti.
Žingsnis 13
Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 35-40 minučių, kol paruduos.
Žingsnis 14
Patiekite tortą papuoštą cukraus pudra. Gero apetito!