Publikavimo data: 2024-04-17
Šildomasis smūgis
Šildomojo punšo receptą XVII a. išrado anglų jūreiviai, kurie dažnai keliaudavo į Indiją, o grįždami atgal, kaip pasakoja legenda, peršaldavo neįprastame šiaurės klimate. Šildomasis punšas yra alkoholinis gėrimas, gaminamas iš romo, citrinų sulčių, cukraus ir juodosios indiškos arbatos. Šildantis punšas net vėlyvą rudenį ir ankstyvą pavasarį - sunkiausią peršalimo ligų ir slogos metą - padarys malonesnį.
Žingsnis 1
Paruoškite punšą. Į puodą ar dubenį supilkite nuovirą, įmeskite citriną ir cukrų. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus, kol cukrus ištirps. Tada įpilkite romo. Punšą kaitinkite ant silpnos ugnies, bet neužvirinkite. Norimą temperatūrą turėtumėte pasiekti maždaug po 15 minučių. Karštą punšą supilkite į puodelius ar puodelius.
Kategorijos