Publikavimo data: 2024-04-17
Uogų punšas
Uogų punšo receptas yra tradicinio angliško karšto punšo su romu ir citrinų sultimis recepto, paplitusio Skandinavijos ir Baltijos šalyse, atmaina. Vietoj romo čia naudojamas nacionalinis likeris arba vaistažolių balzamas, o vietoj sulčių - šiaurės šalių uogų nuoviras. Dėl prieskonių karštas uogų punšas tampa nepakeičiamu gėrimu niūrų rudens vakarą ar žiemos švenčių metu.
Žingsnis 1
Paruoškite punšą. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite ant didelės ugnies. Į vandenį sudėkite uogas ir cukrų, išmaišykite ir vėl užvirinkite. Nuovirą nuo uogų perkoškite per sietelį arba pertrinkite uogas per sietelį. Didžiausias ir nevirintas uogas palikite sultinyje. Į karštą sultinį suberkite prieskonius ir išmaišykite. Tada supilkite balzamiką. Karštą uogų punšą supilkite į stiklines.
Kategorijos