Silkė, kepta su svogūnais ir citrina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Silkė, kepta su svogūnais ir citrina

Su citrina kepta silkė - klasikinis patiekalas, kurį galima lengvai paruošti pietums ar vakarienei. Yra daugybė patiekimo variantų: su bulvėmis, ryžiais, daržovėmis ar net tiesiog su duona. Pagal šį receptą paruošta silkė yra neriebi ir labai švelni - jos mėsa tiesiog tirpsta burnoje.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
180 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Silkė, kepta su svogūnais ir citrina Žingsnis 1
Nulupkite silkę, išdarinėkite ją, pašalinkite visus likučius ir nuplaukite.

Žingsnis 2

Silkė, kepta su svogūnais ir citrina Žingsnis 2
Silkės skerdeną įtrinkite aliejumi, druska, pipirais, krapais ir petražolėmis. Marinuokite 20-30 minučių.

Žingsnis 3

Silkė, kepta su svogūnais ir citrina Žingsnis 3
Silkėje padarykite įpjovas, į kurias reikia įkišti citrinos griežinėlius, pilvą įdarykite puse supjaustyto svogūno.

Žingsnis 4

Silkė, kepta su svogūnais ir citrina Žingsnis 4
Formą išklokite folija, patepkite aliejumi ir ant dugno išdėliokite svogūnus. Ant svogūnų sudėkite žuvį. Uždenkite silkę folija ir 20 minučių pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Tada foliją atidarykite, kad žuvis paruduotų, ir palikite ją orkaitėje 15-20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos