Publikavimo data: 2024-05-25
Silkė, kepta su svogūnais ir citrina
Su citrina kepta silkė - klasikinis patiekalas, kurį galima lengvai paruošti pietums ar vakarienei. Yra daugybė patiekimo variantų: su bulvėmis, ryžiais, daržovėmis ar net tiesiog su duona. Pagal šį receptą paruošta silkė yra neriebi ir labai švelni - jos mėsa tiesiog tirpsta burnoje.
Žingsnis 1
Nulupkite silkę, išdarinėkite ją, pašalinkite visus likučius ir nuplaukite.
Žingsnis 2
Silkės skerdeną įtrinkite aliejumi, druska, pipirais, krapais ir petražolėmis. Marinuokite 20-30 minučių.
Žingsnis 3
Silkėje padarykite įpjovas, į kurias reikia įkišti citrinos griežinėlius, pilvą įdarykite puse supjaustyto svogūno.
Žingsnis 4
Formą išklokite folija, patepkite aliejumi ir ant dugno išdėliokite svogūnus. Ant svogūnų sudėkite žuvį. Uždenkite silkę folija ir 20 minučių pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Tada foliją atidarykite, kad žuvis paruduotų, ir palikite ją orkaitėje 15-20 minučių.
Kategorijos