Silkė po kailiniais iš juodos duonos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Silkė po kailiniais iš juodos duonos

Silkė po kailiu - klasikinis šventinio stalo patiekalas. Kai įprastas salotų pateikimas nuobodus ir norite nustebinti svečius, patiekalą galite paruošti duonos kepalėlyje. Technologija praktiškai nesiskiria nuo klasikinės, o efektas stulbinantis. Galite imti bet kokios rūšies duoną: kepalą, bagetę, ruginę. Tačiau skaniausia "šuba" gaunasi borodino duonoje.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
172 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (33 bal.)

Žingsnis 1

Silkė po kailiniais iš juodos duonos Žingsnis 1
Paruoškite duoną. Išilgai nupjaukite duonos kepalo viršų ir atidėkite į šalį. Pašalinkite trupinius, palikdami apie 1-1,5 cm plutos.

Žingsnis 2

Silkė po kailiniais iš juodos duonos Žingsnis 2
Supjaustykite maistą. Bulves, burokėlius ir morkas sutarkuokite stambia tarka, o sūrį - smulkia. Susmulkinkite svogūnus, nuvarvinkite ir išspauskite. Susmulkinkite žalumynus. Silkę supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 3

Silkė po kailiniais iš juodos duonos Žingsnis 3
Formuokite patiekalą. Sudėkite majonezą su sūrio drožlėmis, išmaišykite. Pusę bulvių sudėkite į duonos kepaliuką, aptepkite sūrio padažu. Tada paskirstykite pusę morkų ir padažą. Toliau sluoksniuokite svogūnus ir burokėlius, vėl sluoksnį sūrio padažo. Tada išdėliokite silkės gabalėlius, pakartokite daržovių sluoksnius. Uždenkite duonos viršų, šiek tiek prispauskite, suvyniokite kepinį į maistinę plėvelę ir 2 valandoms nusiųskite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos