Publikavimo data: 2025-08-16
Silkė po kailiniais iš juodos duonos
Silkė po kailiu - klasikinis šventinio stalo patiekalas. Kai įprastas salotų pateikimas nuobodus ir norite nustebinti svečius, patiekalą galite paruošti duonos kepalėlyje. Technologija praktiškai nesiskiria nuo klasikinės, o efektas stulbinantis. Galite imti bet kokios rūšies duoną: kepalą, bagetę, ruginę. Tačiau skaniausia "šuba" gaunasi borodino duonoje.
Žingsnis 1
Paruoškite duoną. Išilgai nupjaukite duonos kepalo viršų ir atidėkite į šalį. Pašalinkite trupinius, palikdami apie 1-1,5 cm plutos.
Žingsnis 2
Supjaustykite maistą. Bulves, burokėlius ir morkas sutarkuokite stambia tarka, o sūrį - smulkia. Susmulkinkite svogūnus, nuvarvinkite ir išspauskite. Susmulkinkite žalumynus. Silkę supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Formuokite patiekalą. Sudėkite majonezą su sūrio drožlėmis, išmaišykite. Pusę bulvių sudėkite į duonos kepaliuką, aptepkite sūrio padažu. Tada paskirstykite pusę morkų ir padažą. Toliau sluoksniuokite svogūnus ir burokėlius, vėl sluoksnį sūrio padažo. Tada išdėliokite silkės gabalėlius, pakartokite daržovių sluoksnius. Uždenkite duonos viršų, šiek tiek prispauskite, suvyniokite kepinį į maistinę plėvelę ir 2 valandoms nusiųskite į šaldytuvą.
Kategorijos