Tai patiekalas, be kurio neapsieina nė vienas Naujųjų metų vakaras, ir jis pagrįstai laikomas silke po kailiu. Šių salotų receptas jau seniai "suvalgytas" kiekvienos šeimininkės, todėl retai kada pavyksta nustebinti jomis savo artimuosius. Tačiau verta pabandyti jas paruošti ir patiekti šiek tiek kitokį variantą, kaip šiame recepte, kad visus nustebintumėte. Gaminimo laikas: 1 val. 40 min.
Žingsnis 1
Pirmiausia užsiimame daržovėmis, nes terminis apdorojimas gali užtrukti gana ilgai. Rekomenduoju daržoves ne virti, o kepti orkaitėje. Reikalas tas, kad taip jos gaunasi daug skanesnės, pabandykite ir rezultatas tikrai patiks. Nuplautas ir nenuvalytas daržoves keliose vietose pradurkite dantų krapštukais, tada kiekvieną šakninę daržovę atskirai suvyniokite į foliją ir pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite daržoves, kol jos bus paruoštos.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir užpilkite trupučiu acto. Tai padės sušvelninti aštrų svogūnų kvapą salotose. Galite apsieiti ir be acto, kelias minutes pamirkydami svogūnus verdančiame vandenyje.
Žingsnis 3
Kol daržovės kepa, supjaustome žuvį. Jei norite, kad salotos būtų dar skanesnės, rinkitės Ramiojo vandenyno silkę, nes ji gana riebi. Galite eksperimentuoti su skoniu ir sustoti ties rūkyta silke. Atskirkite žuvies filė ir pasistenkite išimti visus kaulus, kurie valgant gali kelti diskomfortą. Supjaustykite silkę mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite marinuotus svogūnus ir silkę ir palikite maždaug 5-10 minučių. Per tą laiką svogūnai ir žuvis turės laiko susijungti skoniu.
Žingsnis 5
Nuo iškeptų daržovių nuimkite odą ir jas atskirai supjaustykite. Tai galite padaryti tradiciniu būdu - tarka arba tiesiog supjaustyti mažais kubeliais.
Žingsnis 6
Pereikime prie svarbiausio momento - aptarnavimo. Imame reikiamo skersmens virėjo žiedą, žinoma, galite jį pasigaminti ir patys. Pastatykite jį lėkštės viduryje, o pirmuoju sluoksniu sudėkite svogūnus ir žuvį. Stipriai sutankinkite šaukštu.
Žingsnis 7
Antrajame sluoksnyje sudedame smulkintas bulves. Atkreipkite dėmesį, kad šiame recepte kiekvieno salotų sluoksnio neriebaluojame, kaip paprastai priimta. Kadangi bulvės yra gana tirštos, ant viršaus galite papildomai užpilti šiek tiek majonezo.
Žingsnis 8
Tada ant viršaus sudėkite tarkuotas morkas. Paprastai šios daržovės jau būna gana sultingos, todėl galima apsieiti ir be mirkymo. Nepamirškite jos gerai sutrinti.
Žingsnis 9
Ant morkų smulkia tarka sutarkuokite kietai virto kiaušinio baltymą. Tryniai tikrai pravers vėliau. Šaukštu vėl prispauskite salotas.
Žingsnis 10
Su burokėlių sluoksniu pasielgsime šiek tiek kitaip, ne taip, kaip įprasta. Burokėlius sutarkuojame smulkia tarka ir sumaišome su majonezu. Gauname gražios rausvos spalvos burokėlių masę. Esame įpratę burokėlius tepti su majonezu ant viršaus, tačiau pabandykite šiuos du ingredientus sumaišyti. Skirtumas bus akivaizdus! Burokėlių masę uždėkite ant baltymo kaip kepurėlę.
Žingsnis 11
Likusį trynį smulkiai sutarkuokite ir juo apibarstykite burokėlių kepurėlę. Beje, kad trynys būtų gražios geltonos spalvos, kiaušinius virkite ne ilgiau kaip 7 minutes po virimo. Jei jie bus pervirti, trynys taps tirštas ir tamsus.
Žingsnis 12
Štai ir viskas! Belieka nuimti žiedą ir naujametinės salotos paruoštos. Žinoma, galite jas palikti per naktį, kad išmirktų, arba iš karto patiekti į stalą.