Publikavimo data: 2025-08-18
Silkė su burokėlių putėsiais
Silkė su burokėlių putėsiais - gražus ir skanus miniatiūrinis užkandis. Palyginti su salotomis "Silkė po kailiu", ši versija yra mažiau kaloringa, nes nėra majonezo, kuriuo tepami salotų sluoksniai. Tokia porcija, žinoma, puikiai tinka švediškam stalui ir papuoš bet kokią šventę. Kad išspaudus putėsiai turėtų aiškesnį raštą ir būtų stabilesni, daržoves galite plakti atskirai nuo sūrio ir išspausti nuo jų sulčių perteklių. Tada sumaišykite jas su plaktu sūriu.
Žingsnis 1
Paruoškite putėsius. Burokėlius ir morkas supjaustykite ir sudėkite į maišytuvo indą. Sudėkite varškę, druską ir raudonąjį svogūną. Kruopščiai suplakite šiuos produktus blenderiu iki vientisos masės. Gautus putėsius sudėkite į konditerinį maišelį.
Žingsnis 2
Papuoškite patiekalą. Duonos riekes perpjaukite per pusę ir 5 minutes džiovinkite orkaitėje. Leiskite duonai atvėsti. Ant kiekvienos duonos riekelės uždėkite po gabalėlį lengvai sūdytos silkės ir konditeriniu maišeliu ant viršaus užspauskite šiek tiek kepurėlės formos putų.
Kategorijos