Publikavimo data: 2024-05-25
Silkės koldūnai
Hye yra korėjiečių virtuvės skiriamasis bruožas. Tai ir salotos, ir užkandis. Patiekalas gaminamas iš žalių produktų: mėsos, jūros gėrybių ir žuvies. Žuvies ghi galima gaminti iš bet kokios jūros žuvies: tuno, skumbrės, polako ir net silkės. Svarbiausia rinktis rūšis, turinčias mažai kaulų. Gaminimo technologijoje visiškai netaikomas terminis apdorojimas, tik marinavimas. Šiam tikslui geriau imti šviežią žuvį, šaldyta bus ne tokia skani.
Žingsnis 1
Paruoškite silkę. Nuo žuvų skerdenų pašalinkite odą ir kaulus ir dar kartą nuplaukite. Supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Žuvį pagardinkite prieskoniais. Į gilų indą sudėkite silkės sluoksnį, pabarstykite druska. Suberkite svogūnus, pagardinkite pipirais, įdėkite lauro lapų gabalėlių ir pipirų žirnelių. Paskleiskite silkės sluoksnį, vėl pabarstykite prieskoniais ir svogūnais, o ant viršaus užberkite susmulkinto česnako.
Žingsnis 3
Marinuokite žuvį. Sumaišykite actą, sojų padažą ir augalinį aliejų. Išmaišykite ir užpilkite marinatą ant žuvies. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Kategorijos