Publikavimo data: 2024-06-09
Šiltos salotos su varške ir kriauše
Aštrioji rukola, varškė ir saldžioji kriaušė - šias neįprastas salotas nuolat užsisakydavau savo mėgstamiausiame gruziniškame restorane. Kai salotos dingo iš meniu, nusprendžiau jas pakartoti namuose. Jas lengva paruošti, jos atrodo įspūdingai ir nepalieka abejingų.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite kriaušes, perpjaukite per pusę, išimkite šerdį ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepkite kriaušių griežinėlius ant vidutinės ugnies po 3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Nuplaukite ir nusausinkite rukolą bei išdėliokite ją lėkštėse.
Žingsnis 4
Nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite vynuoges pusiau.
Žingsnis 5
Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu iki smulkių trupinių.
Žingsnis 6
Ant rukolos sudėkite paskrudintas kriaušių skilteles. Įdėkite vynuogių. Užberkite varškės sūrio.
Žingsnis 7
Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite graikiniais riešutais. Pagal skonį pagardinkite druska.
Kategorijos