Publikavimo data: 2025-08-17
Širdies formos sausainiai
Širdies formos sausainiai gali tapti šventinio stalo puošmena arba puikia dovana mylimam žmogui. Juos galima aptepti glajumi arba gražiais pabarstukais, kad atrodytų dar gražiau. Tačiau jau vien tai, kad jie pagaminti su meile, gali paversti šį skanėstą kažkuo ypatingu. Be citrinos žievelės, į tešlą galite įberti cinamono, džiovinto imbiero, muskato riešuto arba vanilinio cukraus, kad būtų aromatingesnė. Šie sausainiai puikiai tinka prie arbatos, kavos, kakavos ar karšto šokolado.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi. Kitame dubenyje sumaišykite kvietinius miltus su krakmolu ir žiupsneliu druskos, tada įmaišykite citrinos žievelę. Sausą mišinį sumaišykite su tryniais, minkštu sviestu ir užminkykite elastingą tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite sausainius. Kočiotuvu iškočiokite ploną tešlos sluoksnį ir specialiu pagaliuku arba trafaretu išpjaukite vienodo dydžio širdeles. Ant pusės širdelių uždėkite po šaukštelį konditerijos ir uždenkite kita širdele. Kraštus paspauskite šakute išilgai kontūro. Dėkite širdeles ant kepimo skardos ir kepkite 20 minučių.
Kategorijos