Publikavimo data: 2025-08-19
Širdies vafliai su kefyru
Vafliai - tai apetitą žadinantis desertas, gaminamas iš švelnios tešlos. Šis patiekalas pirmą kartą pasirodė XIII a. Vokietijoje. Vėliau jis paplito visame pasaulyje. Šiandien yra daugybė vaflių variantų, tačiau mėgstamiausi išlieka klasikiniai vafliai - purūs, minkšti ir labai kvapnūs. Pagal šį receptą galėsite pasigaminti skanių ir maistingų vaflių, sugaišdami nedaug laiko ir pastangų. Paruoštas desertas puikiai tinka sotiems pusryčiams arba lengvam užkandžiui.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti tešlą. Į dubenį suberkite paruoštus miltus. Suberkite kepimo miltelius, druską ir sodą ir gerai išmaišykite. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinį. Sudėkite į jį kefyrą, cukrų ir vaniliną. Plaktuvu išplakite mišinį iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Kiaušinių ir kefyro mišinį supilkite į dubenį su miltais ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Į mišinį sudėkite sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite, kad gautųsi tešla.
Žingsnis 3
Paruoškite vaflius. Šiek tiek pašildykite elektrinę vaflinę. Tada į ją įpilkite kelis šaukštus tešlos. Uždarykite elektrinę vaflinę ir kepkite desertą 4-5 minutes. Paruoštus vaflius perkelkite į lėkštę. Pakartokite su visa tešla.
Kategorijos