Publikavimo data: 2024-06-08
Širdinga šonine apvoliota menkė su bulvėmis ir bazilikais
Menkė ne veltui vertinama kaip žuvis, kurioje yra visaverčių baltymų ir visas aminorūgščių rinkinys. Iš jos galima gaminti beveik viską ir bet kokiu būdu. Šiuo atveju ji kepama orkaitėje su bulvėmis ir šonine, prieskoniais, pomidorais. Tai sveikas, skanus naminis patiekalas, kurį vis dėlto galima pasiūlyti svečiui, jis nenuvils nei skoniu, nei aromatu.
Žingsnis 1
Supjaustykite menkės filė maždaug 10 cm ilgio juostelėmis, pabarstykite pipirais, bazilikais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kiekvieną gabalėlį apvyniokite šoninės juostele.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite maždaug 5 mm griežinėliais. Kepimo skardos dugną ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite bulves. Pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite bazilikais.
Žingsnis 3
Ant bulvių sudėkite menkės gabalėlius ir juostelėmis supjaustytą šoninę. Atsitiktine tvarka išdėliokite vyšninius pomidorus ir pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 45-50 minučių.
Kategorijos