Širdingi chebureks pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Širdingi chebureks

Čeburekai laikomi uzbekišku patiekalu. Verta paminėti, kad originalioje čeburekų versijoje visiškai nebuvo mėsos. Iš pradžių čeburekų įdaras buvo daržovės. Palyginti su dabartiniu patiekalu, čeburekų tešla labai skyrėsi savo tąsumu. Tradiciniai čeburekai savo dydžiu primena pyragus, ir tai ne veltui, nes šio patiekalo pavadinimas reiškia "žalias pyragas". Tiksliau tariant, tai reiškia būdą, kuriuo čeburekai ruošiami. Kitaip tariant, šis patiekalas, kitaip nei pyragai, yra kepamas, o ne kepamas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
306 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Širdingi chebureks Žingsnis 1
Persijotus miltus sumaišykite su druska. Įpilkite puodelį staigaus verdančio vandens ir augalinio aliejaus. Greitai užminkykite tešlą ir palikite ją 30 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Širdingi chebureks Žingsnis 2
Sumaišykite maltą mėsą su svogūnais. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Įpilkite stiklinę kefyro. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 3

Širdingi chebureks Žingsnis 3
Padalykite tešlą į kamuoliukus ir kiekvieną jų plonai iškočiokite. Lėkštute išpjaukite apskritimus. Ant vienos apskritimo pusės dėkite šaukštą įdaro.

Žingsnis 4

Širdingi chebureks Žingsnis 4
Perlenkite cheburek per pusę ir gerai užlenkite kraštus. Kepkite juos dideliame kiekyje augalinio aliejaus po 2 minutes iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
jautienos patiekalai, konditerijos gaminiai, sluoksniuotos tešlos gaminiai, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, chebureks, Naujųjų metų išvakarių šventė, namų receptai, receptų knyga, kiaulienos vakarienė, jautienos vakarienė, Čeburekai su mėsa

Kategorijos