Publikavimo data: 2025-08-19
Širdingi chebureks
Čeburekai laikomi uzbekišku patiekalu. Verta paminėti, kad originalioje čeburekų versijoje visiškai nebuvo mėsos. Iš pradžių čeburekų įdaras buvo daržovės. Palyginti su dabartiniu patiekalu, čeburekų tešla labai skyrėsi savo tąsumu. Tradiciniai čeburekai savo dydžiu primena pyragus, ir tai ne veltui, nes šio patiekalo pavadinimas reiškia "žalias pyragas". Tiksliau tariant, tai reiškia būdą, kuriuo čeburekai ruošiami. Kitaip tariant, šis patiekalas, kitaip nei pyragai, yra kepamas, o ne kepamas.
Žingsnis 1
Persijotus miltus sumaišykite su druska. Įpilkite puodelį staigaus verdančio vandens ir augalinio aliejaus. Greitai užminkykite tešlą ir palikite ją 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Sumaišykite maltą mėsą su svogūnais. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Įpilkite stiklinę kefyro. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į kamuoliukus ir kiekvieną jų plonai iškočiokite. Lėkštute išpjaukite apskritimus. Ant vienos apskritimo pusės dėkite šaukštą įdaro.
Žingsnis 4
Perlenkite cheburek per pusę ir gerai užlenkite kraštus. Kepkite juos dideliame kiekyje augalinio aliejaus po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos