Publikavimo data: 2024-06-23
Šitake grybų skrebučiai
Šiitakė yra grybas, kilęs iš Pietryčių Azijos. Iš pradžių šis grybas buvo naudojamas tik Kinijoje ir Japonijoje, tačiau šiandien jis paplitęs visame pasaulyje. Skrudinta duona su šiitake grybais - tai apetitą žadinantis, tačiau mažai kalorijų turintis užkandis, puikiai tinkantis sveikai mitybai. Patiekale nėra nieko papildomo, o pasirodo, kad jis yra labai sotus ir maistingas. Šiuose grybuose gausu vertingų medžiagų, todėl jie dažnai naudojami medicinoje.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies, kad įkaistų. Kai aliejus įkais, sudėkite griežinėliais supjaustytą svogūną ir maišydami kepkite 2-3 min. Tada į keptuvę sudėkite grybus, sumaišykite ingredientus ir kepkite, kol jie visiškai iškeps.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Į atskirą indą supilkite majonezą ir garstyčias, išmaišykite. Paruoštu padažu aptepkite visas duonos riekes. Tada išdėliokite saldžiosios paprikos juosteles, tada svogūnus ir grybus, pagal skonį pasūdykite. Pabaigoje patiekalą apibarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių pagal Celsijų. Perkelkite skrebučius su grybais į kepimo skardą ir 5-10 min. siųskite juos kepti, kol visiškai iškeps.
Kategorijos