Publikavimo data: 2024-09-14
Skaidri želė
Skaidri želė plačiai naudojama konditerijoje. Vienos ji nepateikiama, bet kaip tortų ir desertų puošmena naudojama visur. Skaidrios želė gamybos receptas yra gana paprastas. Svarbiausia - palaukti porą valandų, kol ji sukietės. Tokia želė paprastai užpilama ant vaisių ir dekoratyvinių konditerinių kompozicijų ant tortų. Kad želė įgautų norimą spalvą ir skonį, į ją galima dėti dažiklių, uogų ir vaisių sulčių.
Žingsnis 1
Nedideliame giliame dubenyje sumaišykite 25 g želatinos, šaukštelį cukraus ir žiupsnelį citrinos rūgšties.
Žingsnis 2
Pašildykite vandenį, kol jis bus šiltas, bet ne per karštas. Šiltą vandenį supilkite ant sausų ingredientų ir kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Dėkite masę į šaldytuvą 2 valandoms, kol sustings, arba šiek tiek atvėsinkite ir naudokite desertams papuošti. Paruošta.
Kategorijos