Publikavimo data: 2024-06-15
Skani ant grotelių kepta žuvis su jūros gėrybėmis
Žuvis ir jūros gėrybės yra neabejotinai mėgstamiausi Europos virtuvės patiekalai. Šiuos sveikus produktus galima ruošti iš esmės bet kokiu būdu, taip pat ir žalius. Jiems puikiai tinka kepimas ant grotelių. Ant grotelių jie atskleidžia savo skonį ir aromatą, išsaugo naudingąsias savybes ir unikalias jūros gėrybių sudedamąsias dalis.
Žingsnis 1
Paruoštą česnaką susmulkinkite aštriu peiliu. Smulkiai supjaustykite mėtas, sumaišykite jas su žuvies prieskoniais ir česnakais ir užpilkite saulėgrąžų aliejumi. Perpjaukite citriną per pusę, išspauskite sultis ir įpilkite jų į marinatą.
Žingsnis 2
Išvalykite žuvį, kalmarus ir krevetes. Žuvį užpilkite marinatu ir gerai išmaišykite, kad jis tolygiai pasiskirstytų. Palikite marinuotis 20 minučių. Jei norite, grybus taip pat galite marinuoti.
Žingsnis 3
Ant ilgų iešmų pakaitomis suverkite daržoves, grybus ir jūros gėrybes. Uždėkite ant grotelių ir kepkite virš įkaitusių anglių. Nepamirškite periodiškai apversti iešmelių.
Žingsnis 4
Žuvį įdėkite į kepsninės groteles ir padarykite tą patį. Tačiau žarijos turi būti rusenančios. Nepamirškite kas minutę apversti grotelių, kad žuvis iškeptų tolygiai.
Kategorijos