Skani ir greita baklava sirupe su riešutais iš fillo tešlos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Skani ir greita baklava sirupe su riešutais iš fillo tešlos

Rytietiškas saldumynas baklava yra seniausias kepinys, apie kurį užsimenama nuo XV a., atkeliavęs iš asirų, ir nuo to laiko jis gaminamas daugelyje šalių pagal jų vietinės virtuvės receptus. Tačiau visur baklavos pagrindą sudaro plonų 6-15 pyragaičių, apteptų sviestu, riešutais ir cukraus arba medaus sirupu, sluoksniai. Pagal šį receptą pyragaičių nereikia virti ir kepti, nes greitoji baklava kepama iš pirktinės fillo tešlos. Tačiau reikia pasakyti, kad jos skonis, tekstūra išlieka tokie patys kaip originalo, be to, ji yra kokybiška.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
296 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Skani ir greita baklava sirupe su riešutais iš fillo tešlos Žingsnis 1
Riešutus susmulkinkite blenderiu arba trintuvu, ištirpinkite sviestą. Padėkite tešlos lakštą ant kepimo skardos, patepkite jį sviestu. Tą patį padarykite su likusiais lakštais iki 6 sluoksnio.

Žingsnis 2

Skani ir greita baklava sirupe su riešutais iš fillo tešlos Žingsnis 2
6 sluoksnį pabarstykite smulkintais riešutais. Uždenkite jį kitais lakštais, taip pat pateptais aliejumi. Aštriu peiliu supjaustykite baklavą rombais arba kvadratėliais tiesiai į kepimo skardą ir siųskite į orkaitę kepti 35 minutes 170 °C temperatūroje.

Žingsnis 3

Skani ir greita baklava sirupe su riešutais iš fillo tešlos Žingsnis 3
Sirupui gaminti puode sumaišykite 2 puodelius cukraus su 2,5 puodelio vandens. Užvirus virkite, kol mišinys sutirštės - 15-20 minučių. Tada supilkite citrinos sultis, pavirkite 5-7 minutes ir išjunkite ugnį. Paruoštą baklavą užpilkite sirupu ir palikite 2-3 val.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, tešlos desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 10 minučių, užkandis, medaus sezonas, baklava, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos