Publikavimo data: 2025-08-17
Skani ir greita baklava sirupe su riešutais iš fillo tešlos
Rytietiškas saldumynas baklava yra seniausias kepinys, apie kurį užsimenama nuo XV a., atkeliavęs iš asirų, ir nuo to laiko jis gaminamas daugelyje šalių pagal jų vietinės virtuvės receptus. Tačiau visur baklavos pagrindą sudaro plonų 6-15 pyragaičių, apteptų sviestu, riešutais ir cukraus arba medaus sirupu, sluoksniai. Pagal šį receptą pyragaičių nereikia virti ir kepti, nes greitoji baklava kepama iš pirktinės fillo tešlos. Tačiau reikia pasakyti, kad jos skonis, tekstūra išlieka tokie patys kaip originalo, be to, ji yra kokybiška.
Žingsnis 1
Riešutus susmulkinkite blenderiu arba trintuvu, ištirpinkite sviestą. Padėkite tešlos lakštą ant kepimo skardos, patepkite jį sviestu. Tą patį padarykite su likusiais lakštais iki 6 sluoksnio.
Žingsnis 2
6 sluoksnį pabarstykite smulkintais riešutais. Uždenkite jį kitais lakštais, taip pat pateptais aliejumi. Aštriu peiliu supjaustykite baklavą rombais arba kvadratėliais tiesiai į kepimo skardą ir siųskite į orkaitę kepti 35 minutes 170 °C temperatūroje.
Žingsnis 3
Sirupui gaminti puode sumaišykite 2 puodelius cukraus su 2,5 puodelio vandens. Užvirus virkite, kol mišinys sutirštės - 15-20 minučių. Tada supilkite citrinos sultis, pavirkite 5-7 minutes ir išjunkite ugnį. Paruoštą baklavą užpilkite sirupu ir palikite 2-3 val.
Kategorijos