Publikavimo data: 2025-08-17
Skani sūri rožinė lašiša.
Visi mėgsta sūdytą žuvį! Juk tai labai skanus ir sveikas produktas, kuriame gausu vitaminų! Pirkdami paruoštą žuvį parduotuvėje, galite susidurti su nesąžiningu pardavėju. Žuvis gali būti pasenusi ir persūdyta. Siūlau rausvąją lašišą sūdyti namuose, būsite tikri dėl produkto kokybės ir skonio.
Žingsnis 1
Šviežiai užšaldytą lašišą atšildykite kambario temperatūroje, bet ne visiškai, tada ją bus lengviau supjaustyti.
Žingsnis 2
Atskirkite žuvies galvą ir uodegą, o jei žuvis neišdarinėta, pašalinkite jos vidų.
Žingsnis 3
Lašišą perpjaukite (kad būtų lengviau pjaustyti), nupjaukite pelekus ir nulupkite odą.
Perpjaukite rausvąją lašišą išilgai išilgai stuburo, atskirkite ją nuo kaulų ir supjaustykite filė nedideliais gabalėliais, maždaug po 1 cm.
Žingsnis 4
Sudėkite griežinėlius į gilų dubenį, suberkite druską, prieskonius, sulaužytą lauro lapą, supilkite aliejų ir išmaišykite. Uždenkite dubenį plėvele ir padėkite į šaldytuvą 4-6 valandoms.
Kategorijos