Publikavimo data: 2025-08-17
Skaniausi keksiukai
Mano sūnus jau seniai prašė, kad padaryčiau koldūnų. Šį receptą mums visada gamindavo mama, kai buvome vaikai. Jis labai skanus!
Žingsnis 1
Paruoškite raugą. Į šiltą pieną suberkite mieles ir cukrų ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 2
Į masę įmaišykite kiaušinius, sviestą, cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Įmaišykite miltus ir užminkykite minkštą tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandį šiltai pakilti.
Žingsnis 4
Iškilusią tešlą išimkite drėgnomis arba aliejumi pateptomis rankomis.
Žingsnis 5
Iškočiokite 1-1,5 cm storio sluoksnį. Iškirpkite apskritimus, kad suformuotumėte keksiukus.
Žingsnis 6
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sumažinkite ugnį ir apkepkite koldūnus iš abiejų pusių.
Žingsnis 7
Dėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės ir leiskite aliejui nutekėti.
Žingsnis 8
Paruoškite glajų: kiaušinio baltymą suplakite šakute, po truputį suberkite cukraus pudrą ir išmaišykite plaktuvu. Glazūra turi būti tiršta balta glazūra, vos lašėti nuo šaukšto. Ištirpinkite šokoladą.
Žingsnis 9
Panardinkite keksiukus į glajų ir šokoladą.
Žingsnis 10
Apibarstykite keksiukus konditeriniais pabarstukais ir kokoso drožlėmis.
Kategorijos