Publikavimo data: 2024-06-15
Skanios keptos jūrų lydekos
Europinė jūrų lydekos yra skani jūros žuvis. Mėsa yra vidutiniškai riebi ir mažai kaloringa. Žuvis teigiamai veikia dantis, kaulus ir raumenis. Gaminant maistą yra daug paruošimo būdų: kepti orkaitėje, troškinti, kepti, virti garuose, iš filė gaminti suktinukus, dėti į salotas. Daržovės ir baltas sausas vynas puikiai pabrėžia plekšnės skonį.
Žingsnis 1
Žuvį sudėkite ant pergamentinio popieriaus, pabarstykite druska, pipirais, ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlį, tada svogūną, pipirus, pabarstykite žolelėmis ir užpilkite trupučiu baltojo vyno.
Žingsnis 2
Suvyniokite žuvį į pergamentinį popierių ir taip padarykite su visais gabalėliais. Įkaitinkite orkaitę iki 180C ir kepkite apie 30 minučių.
Kategorijos