Skanios skumbrės su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Skanios skumbrės su sūriu

Skumbrė - itin sveika ir skani žuvis, tradicinėje Europos virtuvėje mėgstama tarp jūros žuvų. Mūsų šeimininkės ją labai vertina. Todėl kuo daugiau šios žuvies gaminimo receptų bus jų arsenale, tuo geriau. Skumbrė su sūriu - tai abipusiai naudingas lengvos, sveikos ir subalansuotos vakarienės visai šeimai variantas; jūsų šeima bus maloniai nustebinta nuostabia skonių ir aromatų puokšte.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skanios skumbrės su sūriu Žingsnis 1
Paruoštą svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Ant ugnies pastatykite keptuvę ir gerai įkaitinkite. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir sudėkite supjaustytą svogūną. Kepkite, kol jis įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 2

Skanios skumbrės su sūriu Žingsnis 2
Paruoštą skumbrę sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą. Žuvies skerdeną atverskite "kaip knygą", supilkite pusės citrinos sultis ir įtrinkite druska bei prieskoniais. Ant skumbrės viršaus sudėkite pakepintus svogūnus.

Žingsnis 3

Skanios skumbrės su sūriu Žingsnis 3
Dešros sūrį sutarkuokite stambia tarka ir paskleiskite ant skumbrės paviršiaus. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 min. tokioje temperatūroje. Per tą laiką žuvis bus paruošta, sūris išsilydys ir paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos