Publikavimo data: 2025-08-17
Skanus affogato kavos desertas.
Šį gardų ir lengvą desertą daugiausia sudaro kava. Desertas paprastai gaminamas iš vanilinių ledų, kurie užpilami karštos kavos porcija. Šis desertas patiekiamas įprastame puodelyje. Desertas - tai ledų rutuliukas, kuris užpilamas karštos aromatinės kavos puodeliu. Toks desertas valgomas šaukšteliu, mėgaujantis neįprastu vėsių gardžių ledų ir gaivinančios karštos kavos deriniu. Dažnai į šį desertą dedama likerio ar kitų alkoholinių gėrimų, kad deserto skonis būtų ryškesnis. Šį nepaprastą desertą galima ne tik valgyti šaukštu, bet ir gerti.
Žingsnis 1
Norint paruošti kavą, reikia užvirinti vandenį, supilti jį į indą su kava, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti.
Žingsnis 2
Paimkite patogų gilų dubenį arba puodą, supilkite į jį grietinėlę, suberkite cukraus pudrą ir viską išmaišykite. Jei turite paruoštą grietinėlę, taip pat gerai, procesas užtruks trumpiau.
Žingsnis 3
Paimkite dvi stiklines ir pripildykite jas iki 1/3 ledų. Ant ledų užpilkite pusę likerio. Tada 2 cm nuo viršaus įpilkite kavos. Ant viršaus uždėkite paskutinį plaktos grietinėlės sluoksnį. Grietinėlę pabarstykite kakava. Nemaišykite šaukštu. Deserto puodelyje turi būti puta, padengta kakava ar kitais norimais pabarstukais.
Kategorijos