Publikavimo data: 2024-05-25
Skanūs aštuonkojai ir kalmarai su alyvuogėmis ir daržovėmis
Aštuonkojai ir kalmarai turi visų būtinų medžiagų, įskaitant retus mikroelementus, daugybę vitaminų, baltymų, omega-3 ir cinko. Patiekalai iš jų yra nepakeičiami mitybos racione. Be to, jie yra skanūs. Šiuo atveju bazilikų, alyvuogių, agurkų, citrinų sulčių ir sojų padažo priedas pagerina jų skonį, aromatą ir leidžia tokį patiekalą patiekti ant šventinio stalo.
Žingsnis 1
Kalmarus supjaustykite žiedais arba gabalėliais. Apšlakstykite sojų padažu ir citrinos sultimis. Apibarstykite druska, pipirais ir palikite marinuotis 10 minučių. Tada kartu su aštuonkojais 3 minutes kepkite augaliniame aliejuje.
Žingsnis 2
Aštuonkojus ir kalmarus sudėkite į lėkštę. Rankomis suplėšykite salotų ir bazilikų lapus ir sudėkite juos ant jūros gėrybių. Pridėkite griežinėliais supjaustytą agurką ir alyvuoges. Apšlakstykite sojų padažu ir alyvuogių aliejumi. Išmaišykite ir patiekite.
Kategorijos