Publikavimo data: 2025-08-18
Skanūs avižiniai sausainiai
Avižiniai sausainiai yra tamsiai rudos spalvos apvalios formos naminiai sausainiai. Šis senovinis saldumynas, pirmą kartą pagamintas Škotijoje XVIII a., iki šiol labai populiarus daugelyje pasaulio virtuvių. Pagrindinė sausainių sudedamoji dalis yra avižiniai dribsniai. Juose gausu vitaminų, mineralų, baltymų ir vertingų riebalų. Kepant su uogiene sausainiai taps saldūs ir švelnaus uogų skonio, o patys sausainiai bus minkšti ir trapūs.
Žingsnis 1
Patogiame giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų, keletą minučių gerai išplakite mišinį šakute.
Žingsnis 2
Įjunkite keptuvę ant dujinės viryklės ir gerai įkaitinkite, supilkite avižinius dribsnius. Nuolat maišydami kepkite avižas dvi minutes.
Žingsnis 3
Į dubenį su plaktais kiaušiniais supilkite miltus ir supilkite ištirpintą sviestą. Iškepkite sodą su actu ir įmaišykite į tešlą. Viską suplakite plaktuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Į gerai išplaktą tešlą supilkite skrudintas avižas. Krakmolą atskieskite grietine ir supilkite mišinį į indą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Suformuokite sausainius. Padarykite juos apvalios formos, su įdubimu viduryje, į kurį įdėsite uogienės. Kepimo indo dugną išklokite pergamentu ir ant jo dėkite sausainius, palikdami tarp jų tarpus. Kepkite orkaitėje 20 minučių 180ºC temperatūroje.
Kategorijos