Skanūs avižinių dribsnių sūrymo sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Skanūs avižinių dribsnių sūrymo sausainiai

Avižinių dribsnių sausainiai ant sūrymo yra rusų virtuvės sausainiai. Jie kilo iš avižinių pyragaičių Škotijoje. Rusų virėjas norėjo pakartoti škotišką patiekalą, tačiau gavo visiškai naują desertą. Jis netyčia į sausainių tešlą įpylė sūrymo ir nusprendė neišmesti tešlos ir vis dėlto pabandyti juos iškepti. Jam labai patiko tai, kas gavosi, ir jis ėmė vaišinti savo svečius. Vėliau į šį tešlos receptą buvo pridėta įvairių džiovintų vaisių, prieskonių ir riešutų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
384 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
42 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.2/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Skanūs avižinių dribsnių sūrymo sausainiai Žingsnis 1
Į gilų dubenį supilkite sūrymą ir 300 ml augalinio aliejaus. Suberkite cukrų, medų, avižinius dribsnius, sodą ir actą. Išmaišykite ir po truputį įmaišykite miltus.

Žingsnis 2

Skanūs avižinių dribsnių sūrymo sausainiai Žingsnis 2
Į tešlą suberkite sultenes ir aguonas. Išmaišykite. Tešla turi būti lipni prie rankų. Kepimo formas ištepkite aliejumi, pripildykite tešla ir kepkite 220 °C temperatūroje 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas orkaitėje, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, lengva, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, užkandis, riešutų sezonas, sausainiai, avižiniai sausainiai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos