Publikavimo data: 2025-08-18
Skanūs avižinių dribsnių sūrymo sausainiai
Avižinių dribsnių sausainiai ant sūrymo yra rusų virtuvės sausainiai. Jie kilo iš avižinių pyragaičių Škotijoje. Rusų virėjas norėjo pakartoti škotišką patiekalą, tačiau gavo visiškai naują desertą. Jis netyčia į sausainių tešlą įpylė sūrymo ir nusprendė neišmesti tešlos ir vis dėlto pabandyti juos iškepti. Jam labai patiko tai, kas gavosi, ir jis ėmė vaišinti savo svečius. Vėliau į šį tešlos receptą buvo pridėta įvairių džiovintų vaisių, prieskonių ir riešutų.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį supilkite sūrymą ir 300 ml augalinio aliejaus. Suberkite cukrų, medų, avižinius dribsnius, sodą ir actą. Išmaišykite ir po truputį įmaišykite miltus.
Žingsnis 2
Į tešlą suberkite sultenes ir aguonas. Išmaišykite. Tešla turi būti lipni prie rankų. Kepimo formas ištepkite aliejumi, pripildykite tešla ir kepkite 220 °C temperatūroje 15 minučių.
Kategorijos