Publikavimo data: 2025-08-18
Skanus blynų pyragas su mėlynėmis ir maskarponės sūriu
Blynų pyragas su mėlynėmis ir maskarponės sūriu yra labai skanus, o svarbiausia - lengvai paruošiamas pyragas. Jį sudaro grūdėta varškė, maskarponės sūris ir grietinėlė. Dėl to šis desertas yra švelnus ir kreminio skonio. Blyneliai aptepami šiuo kremu ir jame mirkomi.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite sviestą, cukraus pudrą, 1 kiaušinį, žiupsnelį druskos ir užminkykite tešlą. Tešlą sudėkite į pergamentu išklotą kepimo formą ir paskleiskite ant dugno. Pašaukite į orkaitę 25 minutėms.
Žingsnis 2
Sutrinkite varškę trintuvu, tada sudėkite maskarponės sūrį. Išmaišykite ir supilkite šaltą grietinėlę, šiek tiek paplakite. Į puodą suberkite mėlynes ir cukrų, supilkite krakmolą. Virkite, kol sutirštės.
Žingsnis 3
Nuimkite nuo ugnies ir supilkite citrinos sultis. Atvėsinkite, supilkite į grietinėlę ir išmaišykite. Dubenyje išplakite 2 kiaušinius su cukrumi, tada supilkite pieną, miltus ir žiupsnelį druskos. Plakite iki vientisos masės. Ant grotelių kepkite plonus blynelius.
Žingsnis 4
Su konditeriniu maišeliu supilkite kremą į formoje paruoštą tortą. Tolygiai paskirstykite. Ant viršaus dėkite 6 blynus. Vėl įpilkite kremo ir ant viršaus uždėkite 6 blynus. Apšlakstykite kremu ir išlyginkite paviršių.
Kategorijos