Publikavimo data: 2024-06-09
Skanus braškių pyragas
Braškės yra laukinės braškių giminaitės. Nors jos neatrodo taip patraukliai kaip kultūrinės, tačiau turi daug skonio ir aromato. Todėl bet koks kepimas su ja nenusileis kitiems uogų desertams, pabandykite paruošti ir nustebinti svečius neįprastu pyragu arbatai.
Žingsnis 1
Išimkite dubenį, suberkite miltus, cukrų, druską ir smulkiai sutarkuotą šaldytą sviestą. Miltus ir sviestą išminkykite rankomis, kol pasidarys dribsniai. Tada sudėkite grietinę ir išminkykite tešlą, pasiųskite ją į šaldytuvą 15 minučių.
Žingsnis 2
Tada tešlą iškočiokite į apskritimą, sumaišykite cukrų ir krakmolą ir paskleiskite jį pyrago centre. Tada sudėkite braškes ir uždarykite pyragą, išilgai kraštų suformuodami klostes. Į pieną įmuškite kiaušinio trynį ir išmaišykite. Aptepkite pyrago kraštus kiaušinio tryniu ir pašaukite į orkaitę 30 minučių.
Kategorijos