Publikavimo data: 2024-05-25
Skanūs duonos rageliai su riešutais, sultenėmis ir aguonomis
Rogaliki yra saldus pyragas, giminingas prancūziškiems kruasanams, kuris savo pavadinimą gavo dėl neįprastos formos, primenančios gyvulio ragus. Toks skanėstas gali būti gaminamas iš sluoksniuotos tešlos, sluoksniuotos tešlos ar net smėlio tešlos. Taip pat bagelyje gali būti sūraus, saldaus įdaro arba patiekiamas be jo. Toks skanėstas puikiai tiks prie arbatos, taip pat taps skaniu ir sotu užkandžiu.
Žingsnis 1
Dideliame dubenyje sumaišykite grietinę, druską ir taukus ir gerai išmaišykite. Tada į dubenį dalimis persijokite didžiąją dalį miltų, palikdami 50 g tešlai iškočioti.
Žingsnis 2
Kai visi ingredientai sumaišomi, tešlą dėkite ant stalo ir apie 5 minutes minkykite rankomis, kad taptų elastinga, tada susukite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 3
Išmirkytas aguonas nusausinkite į sietelį, o aguonas nusausinkite ir šiek tiek išspauskite į marlę. Mikserio dubenyje sumaišykite graikinius riešutus, aguonas ir sultenes ir gerai susmulkinkite.
Žingsnis 4
Pailsėjusią tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir padalykite į 3 rutuliukus, tada iškočiokite į plonus apskritimus ir supjaustykite ne per dideliais gabalėliais.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃. Įdarykite įdarą ant plačiosios kiekvienos dalies ir susukite bandelę. Dėkite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Žingsnis 6
Maišelius kepkite 30 minučių 180 ℃ temperatūroje. Išimkite bandeles iš kepimo skardos ir šiek tiek atvėsinkite, tada dar šiltas apvoliokite cukraus pudroje.
Kategorijos