Skanūs duonos rageliai su riešutais, sultenėmis ir aguonomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Skanūs duonos rageliai su riešutais, sultenėmis ir aguonomis

Rogaliki yra saldus pyragas, giminingas prancūziškiems kruasanams, kuris savo pavadinimą gavo dėl neįprastos formos, primenančios gyvulio ragus. Toks skanėstas gali būti gaminamas iš sluoksniuotos tešlos, sluoksniuotos tešlos ar net smėlio tešlos. Taip pat bagelyje gali būti sūraus, saldaus įdaro arba patiekiamas be jo. Toks skanėstas puikiai tiks prie arbatos, taip pat taps skaniu ir sotu užkandžiu.
Gaminimo laikas
175 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
435 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
44 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.75/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skanūs duonos rageliai su riešutais, sultenėmis ir aguonomis Žingsnis 1
Dideliame dubenyje sumaišykite grietinę, druską ir taukus ir gerai išmaišykite. Tada į dubenį dalimis persijokite didžiąją dalį miltų, palikdami 50 g tešlai iškočioti.

Žingsnis 2

Skanūs duonos rageliai su riešutais, sultenėmis ir aguonomis Žingsnis 2
Kai visi ingredientai sumaišomi, tešlą dėkite ant stalo ir apie 5 minutes minkykite rankomis, kad taptų elastinga, tada susukite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Žingsnis 3

Skanūs duonos rageliai su riešutais, sultenėmis ir aguonomis Žingsnis 3
Išmirkytas aguonas nusausinkite į sietelį, o aguonas nusausinkite ir šiek tiek išspauskite į marlę. Mikserio dubenyje sumaišykite graikinius riešutus, aguonas ir sultenes ir gerai susmulkinkite.

Žingsnis 4

Skanūs duonos rageliai su riešutais, sultenėmis ir aguonomis Žingsnis 4
Pailsėjusią tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir padalykite į 3 rutuliukus, tada iškočiokite į plonus apskritimus ir supjaustykite ne per dideliais gabalėliais.

Žingsnis 5

Skanūs duonos rageliai su riešutais, sultenėmis ir aguonomis Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃. Įdarykite įdarą ant plačiosios kiekvienos dalies ir susukite bandelę. Dėkite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

Žingsnis 6

Skanūs duonos rageliai su riešutais, sultenėmis ir aguonomis Žingsnis 6
Maišelius kepkite 30 minučių 180 ℃ temperatūroje. Išimkite bandeles iš kepimo skardos ir šiek tiek atvėsinkite, tada dar šiltas apvoliokite cukraus pudroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos