Publikavimo data: 2024-05-25
Skanus grietinės tortas su šokoladu
"Smeetannik" - tai skanėstas, kurį visi žino iš vaikystės. Skanus, minkštas ir purus pyragas, išmirkytas saldžioje grietinėje. Smeetannik puikiai tinka prie arbatos ar kavos. Toks malonus ir kartu paprastas desertas visada turės savo vietą ir kiekvieną pradžiugins vaikystės skoniu.
Žingsnis 1
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos masės. Suberkite druską, vandenį ir persijotus miltus. Švelniai išminkykite tešlą, kad gautųsi puri tešla, atsargiai, ne per ilgai, kad ji nenusėstų.
Žingsnis 2
Paruoškite 2 vienodas kepimo formas, jų dugną išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite sviestu. Supilkite tešlą į formas ir pašaukite į 170 laipsnių temperatūros orkaitę 20-30 minučių, priklausomai nuo orkaitės. Išimkite pyragus iš formų ir palikite atvėsti.
Žingsnis 3
Sumaišykite grietinę su cukrumi, kad pasigamintumėte kremą pyragams mirkyti. Juo storai aptepkite atvėsusius pyragaičius ir vėl kuriam laikui palikite nuošalyje, kad grietinė įsigertų.
Žingsnis 4
Glaistui paruošti pašildykite pieną ir jame ištirpinkite sviestą, tada suberkite kakavą ir cukraus pudrą ir išmaišykite iki tiršto, standaus glaisto. Glajų supilkite ant manų kruopų. Šiek tiek palikite pyrago sienelėms padengti. Papuoštą pyragą pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų.
Kategorijos