Publikavimo data: 2024-05-25
Skanus jautienos belyashi
Beliašai - klasikinis kazachų, baškirų ir totorių virtuvės patiekalas - jau seniai prigijo ir Europos regionuose. Negalima jo nemėgti: minkšta puri tešla, sultingas skanus įdaras, kaip šiame recepte iš maltos jautienos ir žolelių. Verta tik pasigalynėti su tešla, o visa kita pavyksta greitai. Tai biudžetinis patiekalas, bet kartu ir sotus, juo galite pamaitinti šeimą ir pavaišinti draugus.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Dubenyje sumaišykite kefyrą, šaukštelį mielių ir miltus. Baigiant minkyti įpilkite 5 valgomuosius šaukštus saulėgrąžų aliejaus, kad tešla neliptų prie rankų.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir prieskonines žoleles ir sudėkite į maltą mėsą. Maišykite apie 10 minučių, kad tekstūra taptų puresnė.
Žingsnis 3
Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite ir palikite 20 minučių. Tada padalykite tešlą į 10 dalių, kiekvieną išminkykite arba iškočiokite kočėlu, sudėkite įdarą ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 4
Kepkite keptuvėje su dideliu kiekiu aliejaus. Kepti pradėkite nuo atviros pusės.
Kategorijos