Skanūs kalmarai kefyro ir sojos padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Skanūs kalmarai kefyro ir sojos padaže

Kalmarų mėsa yra labai maistinga, joje yra vitaminų, jodo, kalio ir geležies. Tai gana dietinis produktas, beveik neturintis kalorijų. Ruošiant kalmarus svarbu jų neperkepti, kitaip mėsa taps guminė ir kieta. Iš kalmarų gaminama daugybė patiekalų - jie kepami, gruzdinami, dedami į salotas ir troškinami su įvairiais padažais. Kartu su kefyro ir sojų padažu patiekalas būna labai sotus, švelnaus skonio ir šiek tiek aštraus prieskonio.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
122 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Skanūs kalmarai kefyro ir sojos padaže Žingsnis 1
Į keptuvę supilkite kefyrą ir sojų padažą, suberkite miltus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Viską sumaišykite ir dėkite ant mažos ugnies, užvirkite.

Žingsnis 2

Skanūs kalmarai kefyro ir sojos padaže Žingsnis 2
Kalmarų skerdenas 1 minutei panardinkite į verdantį vandenį. Nusausinkite, nulupkite odą ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į keptuvę ir viską išmaišykite. Išjunkite kaitlentę, uždenkite dangčiu ir palikite 5 minutėms, kad patiekalas prisitrauktų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, jūros gėrybių patiekalai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos