Publikavimo data: 2025-08-17
Skanūs kalmarai kefyro ir sojos padaže
Kalmarų mėsa yra labai maistinga, joje yra vitaminų, jodo, kalio ir geležies. Tai gana dietinis produktas, beveik neturintis kalorijų. Ruošiant kalmarus svarbu jų neperkepti, kitaip mėsa taps guminė ir kieta. Iš kalmarų gaminama daugybė patiekalų - jie kepami, gruzdinami, dedami į salotas ir troškinami su įvairiais padažais. Kartu su kefyro ir sojų padažu patiekalas būna labai sotus, švelnaus skonio ir šiek tiek aštraus prieskonio.
Žingsnis 1
Į keptuvę supilkite kefyrą ir sojų padažą, suberkite miltus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Viską sumaišykite ir dėkite ant mažos ugnies, užvirkite.
Žingsnis 2
Kalmarų skerdenas 1 minutei panardinkite į verdantį vandenį. Nusausinkite, nulupkite odą ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į keptuvę ir viską išmaišykite. Išjunkite kaitlentę, uždenkite dangčiu ir palikite 5 minutėms, kad patiekalas prisitrauktų.
Kategorijos