Publikavimo data: 2025-08-17
Skanūs keksiukai, pagaminti namuose
Keksiukai laikomi pasauliniu desertu, tačiau jie atsirado Amerikoje. Mini keksiukai pirmą kartą paminėti XIX a. amerikiečių kulinarijos knygoje. Nuo to laiko šis receptas paplito po visą pasaulį, virėjai ir konditeriai savaip keitė receptą, tačiau pagrindiniai keksiukų gaminimo ingredientai išliko tie patys.
Žingsnis 1
Cukrų ir kiaušinius plakite mikseriu arba maišytuvu su šluotele iki purumo. Jei neturite nei vieno, nei kito, galite naudoti įprastą plaktuvą. Supilkite pieną ir grietinę ir vėl plakite iki vientisos masės. Taip pat sudėkite suminkštintą sviestą ir vėl suplakite.
Žingsnis 2
Į gautą tešlą supilkite miltus, kepimo miltelius, sodą, vaniliną ir kruopščiai išmaišykite, kol tešla taps vientisa. Palikite ją 15 minučių pailsėti. Per tą laiką galite įkaitinti orkaitę.
Žingsnis 3
Į kepimo skardą dėkite keksiukų formeles, jei norite, galite jas patepti sviestu. Tada į jas supilkite paruoštą tešlą, pasilikdami kiekvienai po pusę. Dėkite kepti, kol visiškai iškeps, maždaug 20 minučių.
Žingsnis 4
Kol keksiukai kepa, paruoškite jiems kremą. Suminkštintą sviestą išsukite su milteliniu cukrumi, sudėkite varškę ir dar kartą išsukite iki vientisos masės. Kremu aptepkite atvėsusius paruoštus keksiukus.
Kategorijos