Publikavimo data: 2024-05-26
Skanus keptas karpis su traškia plutele
Karpio, laukinio karpio giminaičio, skonis žmonėms žinomas nuo seniausių laikų. Dabartinės šios žuvies veislės išsiskiria subtiliu mėsos skoniu, o kulinarai sėkmingai naudoja tokias karpio savybes. Šiame variante dėl citrinos sulčių ir kukurūzų miltų jis tampa traškus iš išorės ir švelniai kreminis iš vidaus. Citrina subalansuoja žuvies riebumą. Šis patiekalas yra vienas geriausių šeimos vakarienei ar svečiams vaišinti.
Žingsnis 1
Karpių kepsnius pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Išspauskite citrinos sultis ir apšlakstykite žuvį. Palikite marinuotis 10 minučių.
Žingsnis 2
Įmerkite žuvį į kukurūzų miltus. Kepkite kepsnius įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi - po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos