Skanus keptas karpis su traškia plutele pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Skanus keptas karpis su traškia plutele

Karpio, laukinio karpio giminaičio, skonis žmonėms žinomas nuo seniausių laikų. Dabartinės šios žuvies veislės išsiskiria subtiliu mėsos skoniu, o kulinarai sėkmingai naudoja tokias karpio savybes. Šiame variante dėl citrinos sulčių ir kukurūzų miltų jis tampa traškus iš išorės ir švelniai kreminis iš vidaus. Citrina subalansuoja žuvies riebumą. Šis patiekalas yra vienas geriausių šeimos vakarienei ar svečiams vaišinti.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.16/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skanus keptas karpis su traškia plutele Žingsnis 1
Karpių kepsnius pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Išspauskite citrinos sultis ir apšlakstykite žuvį. Palikite marinuotis 10 minučių.

Žingsnis 2

Skanus keptas karpis su traškia plutele Žingsnis 2
Įmerkite žuvį į kukurūzų miltus. Kepkite kepsnius įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi - po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos