Publikavimo data: 2024-06-16
Skanus konservuotas upėtakis namuose
Konservuoti upėtakiai - nepaprasto gardumo ir skonio patiekalas. Tik nedaugelis virėjų žino, kaip paruošti tobulai subalansuotus upėtakių konservus, todėl jų vertė išauga daug kartų. Kvapnaus konservuoto upėtakio namuose receptas - tai puikiai suderintas prieskonių ir švelnios, burnoje tirpstančios žuvies derinys, kurį tikrai verta išbandyti.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite nelabai dideliais gabalėliais, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite, kad visi gabaliukai būtų sūrūs. Taip paruoštą žuvį palikite kuriam laikui.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Sudėkite žuvį į sterilizuotus stiklainius ir šiek tiek prispauskite. Apibarstykite keptais svogūnais, pipirais, lauro lapais, gvazdikėliais ir smulkintais krapais.
Žingsnis 4
Uždenkite stiklainius dangteliais ir sudėkite į didelį puodą. Viską užpilkite vandeniu, kad vanduo būtų maždaug iki stiklainių kaklelio, ir pastatykite ant ugnies. Vidutinio stiprumo vandens vonelėje žuvis virkite apie 5 valandas. Praėjus virimo laikui, sandariai užsukite stiklainius dangteliais, padėkite juos ant rankšluosčio ir leiskite visiškai atvėsti.
Kategorijos