Publikavimo data: 2024-10-14
Skanus lašiša su šparaginėmis pupelėmis grietinės padaže
Mėtos su šparaginėmis pupelėmis grietinės padaže - tai švelnus patiekalas, kuris suteiks malonumą. Jį nesunku paruošti, o gaminimas neužims daug laiko. Be to, beveik visi patiekale esantys produktai yra naudingi. Pavyzdžiui, polinukas laikomas puikiu antioksidantu, jame yra daug baltymų ir jodo, todėl jis naudingas vaikams, nėščioms ir maitinančioms motinoms, taip pat vyresnio amžiaus žmonėms. Palyginti su kitomis žuvimis, polockas yra nebrangus, o maistinėmis savybėmis nenusileidžia brangioms žuvų rūšims, todėl jo reikėtų vartoti bent 2 kartus per savaitę.
Žingsnis 1
Paruoškite kepimo indą ir patepkite jį alyvuogių aliejumi. Į jį sudėkite žuvį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Ant viršaus sudėkite svogūnus ir morkas. Tada sudėkite žiedinius kopūstus ir šparagines pupeles.
Žingsnis 2
Atskirame dubenyje sumaišykite pieną, česnaką, kiaušinius, grietinę ir majonezą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir supilkite mišinį į formą su žuvimi ir daržovėmis. Siųskite patiekalą į iki 180 ℃ įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Kategorijos