Publikavimo data: 2024-05-26
Skanus mėlynių suflė
Visi žino apie mėlynių naudą sveikatai, todėl supranta, kodėl jų kaina tokia didelė. Uogose yra daug vitaminų C, K ir E, taip pat mineralų, tokių kaip kalis, geležis, cinkas ir magnis. Mėlynių derinys su suflė yra išties dieviško skonio. Toks pyragas bus šventinio stalo deimantas.
Žingsnis 1
Paruoškite suflė. Išmirkykite želatiną šaltame vandenyje. Paruoškite mėlynių tyrę. Tam mėlynes nuplaukite, nusausinkite, apibarstykite 2 valgomaisiais šaukštais cukraus, išminkykite ir sudėkite ant viryklės. Mėlynės turi gerai leisti sultis, uogų masę užvirinti, nuolat maišyti. Nuimkite nuo viryklės, atvėsinkite ir sutrinkite mikseriu.
Žingsnis 2
Tada į gautą tyrę įmaišykite išbrinkusią želatiną, pastatykite puodą ant viryklės ir kaitinkite, maišykite, kad želatina ištirptų. Palikite atvėsti kambario temperatūroje, retkarčiais pamaišydami silikonine mentele.
Žingsnis 3
Išplakite grietinėlę iki vidutinio aukščio, nedideliu greičiu mikseriu sumaišykite maskarponę ir cukraus pudrą, supilkite plaktą grietinėlę, atsargiai išmaišykite, tada mėlynių tyrę. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite grietinėlę. Išplakite grietinėlę iki vidutinio aukščio. Sudėkite maskarponę, kreminį sūrį ir cukraus pudrą, sumaišykite mikseriu, kad neliktų gumuliukų, supilkite plaktą grietinėlę ir šiek tiek suplakite mikseriu iki tirštos grietinėlės konsistencijos.
Žingsnis 5
Surinkite pyragą. Žiedą padėkite ant lygaus paviršiaus, formos šonus išklokite maistine plėvele ir į žiedą įdėkite pirmąjį pyragą. Ant pyrago supilkite pusę uogų suflė. Išdėliokite antrąjį pyragą, ant viršaus užtepkite 1/3 kremo. Išdėliokite trečiąjį pyragą, ant viršaus tolygiai užtepkite antrąją pusę suflė. Uždenkite ketvirtuoju pyragu, kurį aptepkite kremu.
Žingsnis 6
Sudėtą pyragą padėkite į šaldytuvą per naktį, suflė sukietėja per 2-3 valandas, reikia leisti pyragui įsigerti. Tada išimkite tortą iš žiedo, nuimkite foliją, torto šonus aptepkite kremu, o viršų papuoškite šviežiomis mėlynėmis ir mėtų lapeliais.
Kategorijos