Publikavimo data: 2024-06-09
Skanus naminis meduolis
"Medovik" yra sovietinės ir rusiškos virtuvės klasika. Šis skanus ir sveikas desertas ruošiamas visur. Laiko patikrintą meduolinių pyragaičių ir grietinės derinį mėgsta jau kelios kartos. Savo recepte naudojame klasikinio meduolinio pyrago receptą. Beje, pyragaičius galima laikyti šaldiklyje iki dviejų mėnesių, o prireikus tortą galima surinkti per kelias minutes.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite medų ir suberkite sodą. Nuolat maišydami virkite ant labai mažos ugnies 2 minutes, kol masė taps karamelizuota. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti. Į medaus mišinį sudėkite sviestą ir maišykite, kol jis visiškai ištirps.
Žingsnis 2
Kiaušinius plakite didžiausiu greičiu 5 minutes, po truputį įmaišydami cukrų, o pabaigoje įberkite druskos. Supilkite atvėsusį medaus ir sviesto mišinį. Toliau maišydami suberkite miltus.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 2 lygias dalis. Pusę tešlos sudėkite ant pergamentu arba silikoniniu kilimėliu išklotos kepimo skardos. Mentele paskirstykite tešlą po visą paviršių. Kepkite medaus pyragą iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje 8 minutes, kol pyragas iškeps. Antrąjį pyragą kepkite taip pat. Priklausomai nuo pyrago storio, kepimo laikas gali trukti šiek tiek ilgiau arba trumpiau.
Žingsnis 4
Apipjaustykite paruoštos plutos kraštus ir aštriu peiliu supjaustykite ją į 4 lygias dalis. Atpjovas sumalkite blenderiu arba kavos malūnėliu. Blenderio dubenyje sumaišykite grietinę ir cukraus pudrą, minutę gerai suplakite. Atvėsusius pyragaičius aptepkite kremu, išdėliokite juos po vieną. Paruoštus tortus iš visų pusių aptepkite kremu ir apibarstykite biskvito trupiniais. Dėkite tortą į šaldytuvą 3 valandoms, kad įsigertų.
Kategorijos