Publikavimo data: 2025-08-17
Skanus namuose sūdytos žuvies asorti
Sūdyta žuvis yra puikus užkandis, tiek pati savaime, tiek patiekiama kaip garnyras ar naudojama kituose patiekaluose. Be šio naudingo produkto sunku įsivaizduoti šiuolaikinio žmogaus mitybą. Ypač naudingos riebios žuvų rūšys, kaip šiame recepte silkė ir skumbrė - būtini vitaminai ir omega-3. Tuo tarpu tokią žuvį labai lengva pasigaminti patiems namuose. Ji užima nedaug laiko ir pinigų, tačiau džiugina savo skoniu.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite gabalėliais. Sudėkite ją į lėkštę ar kitą indą, kad būtų galima sūdyti. Gerai pasūdykite, pabarstykite pipirų mišiniu ir išdėliokite lauro lapus.
Žingsnis 2
Žuvį užpilkite aliejumi. Uždarykite padėklą ir padėkite sūdyti žuvį į šaldytuvą 24 valandoms.
Kategorijos