Pistacijų ir aviečių pyragas su grietinėlės putėsiais - šis pyragas dėl pistacijų masės ir putėsių sluoksnio pjūvyje gaunasi ryškus ir spalvingas. Pyragui paruošti reikia gana daug laiko, tačiau rezultatas vertas pastangų. Pistacijų pasta suteikia desertui riešutų poskonį, o aviečių putėsiai suteikia tortui malonios rūgštelės.
Žingsnis 1
Pistacijų masei paruošti pistacijas užpilkite šiltu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite blenderiu. Į puodą supilkite vandenį ir cukrų ir užvirinkite. Maišydami virkite 1,5 min. Tuomet supilkite pistacijas ir plakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Sausainiams gaminti atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Į dubenį sudėkite trynius, cukrų ir suplakite. Tada supilkite pieną, augalinį aliejų, 1/3 miltų ir suplakite. Įmaišykite 150 g pistacijų pastos ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 3
Į kitą dubenį sudėkite kiaušinių baltymus ir druską, plakite iki putų ir didindami maišytuvo greitį trimis dalimis suberkite cukrų. Plakite 3 minutes, kol susidarys standžios viršūnės.
Žingsnis 4
Kiaušinių trynių mišinį 3 kartus supilkite į baltymus ir atsargiai išmaišykite iki vientisos masės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir krakmolu ir 2 etapais suberkite į masę, maišydami iš viršaus į apačią, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 5
Supilkite tešlą į paruoštą formą ir pašaukite į orkaitę 50 minučių. Tada leiskite biskvitui atvėsti, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir 120 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 6
Putų sluoksniui avietes ir cukrų sudėkite į puodą, išmaišykite plaktuvu, užvirinkite ir virkite 3 minutes. Mikrobangų krosnelėje pašildykite pieną ir supilkite ant šokolado.
Žingsnis 7
Kai šokoladas šiek tiek ištirps, išmaišykite. Aviečių uogas pertrinkite per sietelį ir įmaišykite į šokoladą. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, maišykite, kol ištirps, perkoškite ir supilkite į mišinį, dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 8
Maišytuvu plakite grietinėlę, didindami maišymo greitį. Į mišinį ją įpilkite dviem etapais ir atsargiai išmaišykite. Paskirstykite putėsius į formeles ir įdėkite į šaldiklį 90 minučių.
Žingsnis 9
Želatiną išmirkykite šaltame vandenyje. Į puodą supilkite uogienę, krakmolą, cukrų, pastatykite ant ugnies ir užvirinkite. Kai užvirs, virkite, kol sutirštės, vis pamaišydami.
Žingsnis 10
Nuimkite nuo ugnies ir supilkite želatiną, atidėkite į šalį, kad atvėstų. Tada padalykite per pusę ir plonu sluoksniu paskirstykite sluoksnius, siųskite į šaldiklį, kol sustings.
Žingsnis 11
Pistacijų sirupui ruošti pistacijas užpilkite karštu vandeniu, nulupkite odelę ir suplakite trintuvu. Į puodą supilkite citrinos sultis, pistacijas, cukrų ir vandenį ir užvirinkite. Sumažinkite dujas ir virkite 5 minutes. Tada sirupą perkoškite.
Žingsnis 12
Pagrindiniam putėsių mišiniui želatiną praskieskite šaltame vandenyje, kol ištirps. Jogurtą, 150 g pistacijų sirupo, cukraus pudrą supilkite į dubenį ir išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 13
Mikrobangų krosnelėje pašildykite šiek tiek želatinos ir plona srovele supilkite į jogurtą, išmaišykite ir atidėkite į šalį. Grietinėlę plakite mikseriu dideliu greičiu, kol taps tiršta. Sumažinkite greitį ir supilkite į jogurto mišinį, plakite, kol pasidarys gumuliukų.
Žingsnis 14
Supjaustykite pyragą į 4 dalis. Vieną dalį sudėkite į formą, ištepkite putomis, ant viršaus uždėkite vieną gabalėlį, šiek tiek įdubusį, ištepkite putomis. Atsargiai dėkite antrąją torto dalį, ištepkite putomis.
Žingsnis 15
Padėję trečiąją torto dalį, aptepkite ją putomis. Ant viršaus uždėkite ruošinį ir prispauskite jį. Užtepkite putėsių ir ant viršaus uždėkite paskutinę torto dalį. Uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 360 minučių. Tada tortą aptepkite likusiais putėsiais ir išlyginkite.