Publikavimo data: 2024-09-17
Skanus salotų pyragas su rūkyta vištienos krūtinėle
Šio patiekalo negalima užsisakyti jokioje kavinėje ar restorane. Tačiau galite jį tiesiog pasigaminti namuose. Pagal šį receptą paruoštas gardus salotų pyragas taps tikra šventinio stalo puošmena. Svečiai ne iš karto galės atspėti, kad prieš juos - daugiasluoksnis užkandis, o ne saldus pyragas. Kad patiekalas atrodytų gražiai ir tolygiai, naudokite maždaug 16-18 cm skersmens nuimamą kepimo formą. Ir nepamirškite originaliai papuošti salotų pyrago riešutais, uogomis, džiovintais vaisiais.
Žingsnis 1
Paruoškite grybus. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite grybus. Kepkite 10-15 minučių, kol iš grybų išgaruos skystis. Sudėkite svogūnus. Pasūdykite, išmaišykite. Kepkite dar 2-3 minutes, kol taps auksinės spalvos. Atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaušinius. Kietai virtus kiaušinius virkite 10 minučių. Atvėsinkite, nulupkite. Sutarkuokite tarka. Į kiaušinių masę išspauskite česnaką, įpilkite 30 g (1 valgomąjį šaukštą) majonezo. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite salotų pyragą. Į išimamą kepimo indą sudėkite grybus ir svogūnus. Aptepkite majonezu. Tada paskirstykite vištieną, patepkite majonezo tinkleliu. Tada išdėliokite kiaušinius su česnaku. Ant viršaus - ananasus. Pabarstykite sūriu. Gausiai aptepkite majonezu. Papuoškite graikiniais riešutais, džiovintomis slyvomis ir šaltalankiais.
Kategorijos