Publikavimo data: 2024-06-09
Skanus serbentų pyragas.
Serbentų pyragą lengva paruošti. Serbentai suteikia pyragui šiek tiek rūgštumo. Dėl to jis dar skanesnis ir sultingesnis. Šis patiekalas puikiai tinka arbatos vakarėliui. Šiame recepte nėra riebalų, jame yra vitaminų. Pyragas gaunasi skanus ir kvapnus. Serbentai yra naudingos ir skanios uogos, kurias galima naudoti kaip pyragų įdarą.
Žingsnis 1
Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukrų ir plakite iš pradžių nedideliu greičiu, paskui didžiausiu greičiu, kol taps lengvi ir purūs.
Žingsnis 2
Tada į šį mišinį įmuškite vištų kiaušinius ir toliau plakite. Suberkite miltus ir greitai išminkykite tešlą minimaliu greičiu įjungtu mikseriu. Tada tešlą 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Atšildytus serbentus sudėkite į atskirą dubenį, supilkite ant jų krakmolą ir cukrų ir išmaišykite šaukštu, kad krakmolas visiškai padengtų uogas.
Žingsnis 4
Tada atšaldytą tešlą iškočiokite iki 4 mm storio. Tada atsargiai perkelkite į kepimo skardą. Ant tešlos tolygiu sluoksniu išdėliokite paruoštus serbentus. Tešlos kraštus suspauskite rankomis, kad susidarytų apvadas.
Žingsnis 5
Pyragą kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 35 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos