Skanūs šprotai orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Skanūs šprotai orkaitėje

Šprotai yra gana įprasta žuvis, kurią galima rasti restoranų valgiaraščiuose ir kiekvienos namų šeimininkės šaldytuve. Apskritai šprotai yra ne atskira žuvų rūšis, o kelios silkinių šeimos žuvų rūšys, kurioms būdingas nedidelis dydis. Žuvis turi daug naudingų savybių: ji stiprina kraujagysles, gerina kepenų veiklą ir normalizuoja medžiagų apykaitą.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
163 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skanūs šprotai orkaitėje Žingsnis 1
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį alyvuogių aliejumi. Išdėliokite šprotus pirmuoju sluoksniu oda į apačią. Ant viršaus pabarstykite žuvį džiūvėsėliais ir kapotomis petražolėmis, ant viršaus uždėkite kelias česnako skilteles. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Skanūs šprotai orkaitėje Žingsnis 2
Kitą žuvies sluoksnį dėkite į viršų nugarine dalimi. Taip pat pabarstykite džiūvėsėliais, petražolėmis ir per pusę perpjautais vyšniniais pomidorais. Paskutinis šprotų sluoksnis taip pat turi būti nugarine puse į viršų.

Žingsnis 3

Skanūs šprotai orkaitėje Žingsnis 3
Viršutinį sluoksnį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir 15 minučių pašaukite į 220C įkaitintą orkaitę. Tada išimkite formą ir žuvį apšlakstykite baltojo vyno actu. Dėkite atgal į orkaitę dar 5 minutėms, kad actas išgaruotų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos