Publikavimo data: 2024-06-08
Skanūs šprotai orkaitėje
Šprotai yra gana įprasta žuvis, kurią galima rasti restoranų valgiaraščiuose ir kiekvienos namų šeimininkės šaldytuve. Apskritai šprotai yra ne atskira žuvų rūšis, o kelios silkinių šeimos žuvų rūšys, kurioms būdingas nedidelis dydis. Žuvis turi daug naudingų savybių: ji stiprina kraujagysles, gerina kepenų veiklą ir normalizuoja medžiagų apykaitą.
Žingsnis 1
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį alyvuogių aliejumi. Išdėliokite šprotus pirmuoju sluoksniu oda į apačią. Ant viršaus pabarstykite žuvį džiūvėsėliais ir kapotomis petražolėmis, ant viršaus uždėkite kelias česnako skilteles. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Kitą žuvies sluoksnį dėkite į viršų nugarine dalimi. Taip pat pabarstykite džiūvėsėliais, petražolėmis ir per pusę perpjautais vyšniniais pomidorais. Paskutinis šprotų sluoksnis taip pat turi būti nugarine puse į viršų.
Žingsnis 3
Viršutinį sluoksnį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir 15 minučių pašaukite į 220C įkaitintą orkaitę. Tada išimkite formą ir žuvį apšlakstykite baltojo vyno actu. Dėkite atgal į orkaitę dar 5 minutėms, kad actas išgaruotų.
Kategorijos