Publikavimo data: 2025-08-19
Skanus sūrio pyragas su uogomis saldžiu įdaru
Sūrio pyragas - tai švelnus desertas, gaminamas iš grietinėlės sūrio ant sausainių trupinių pagrindo, sumaišyto su sviestu. Paprastai sūrio pyragas gaminamas iš Filadelfijos arba maskarponės sūrio, bet tinka ir rikota arba riebi, nerūgšti varškė. Jei sūrio pyragas ruošiamas kepant, orkaitės temperatūra neturėtų būti labai aukšta. "Tingus" sūrio pyragas ruošiamas šaltas, nekepant, ir dedamas į šaldytuvą, kad sustingtų. Paruoštą sūrio pyragą galima palikti be papuošimo, tačiau daug gražiau ir apetitiškiau atrodys papuoštas desertas. Paprasčiausias būdas papuošti varškės pyragą - ant viršaus uždėti įvairių uogų.
Žingsnis 1
Susmulkinkite krekerius iki smulkių trupinių - greičiausiai tai padarysite mikseriu arba virtuviniu kombainu. Sudėkite ištirpintą sviestą, 2 valgomuosius šaukštus cukraus ir gerai išmaišykite. Sudėkite į formą ir sutankinkite, kad susidarytų sūrio pyrago dugnas. Dėkite į įkaitintą orkaitę 10 minučių.
Žingsnis 2
Tuo tarpu sūrį ir cukrų išmaišykite iki vientisos masės, tada įmaišykite grietinėlę, grietinę, kiaušinį, miltus ir 2 valgomuosius šaukštus krakmolo. Gerai išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite į formą su iškepusiu pagrindu. Kepkite orkaitėje pusantros valandos. Tada valandą atvėsinkite.
Žingsnis 3
Uogas išdėliokite ant sūrio pyrago paviršiaus, stambias uogas supjaustykite, smulkias galite palikti sveikas. ¾ puodelio sulčių supilkite į puodą ir užvirinkite. Į likusias sultis įberkite 1 valgomąjį šaukštą krakmolo, išmaišykite ir supilkite į verdančias sultis. Išmaišykite ir virkite, kol sutirštės. Šepetėliu patepkite įdarą uogų paviršiuje, kad jos neišdžiūtų, tada likusią dalį atsitiktinai supilkite ant sūrio pyrago. Dėkite į šaldytuvą bent 5 valandoms, o geriausia - per naktį, kad sustingtų.
Kategorijos