Publikavimo data: 2025-08-17
Skanus vaivorykštinis upėtakis su prieskoninėmis žolelėmis ir citrina
Vaivorykštinis upėtakis - lašišinių šeimos žuvis, viena žymiausių šios šeimos atstovių. Švelni malonios rausvos spalvos upėtakių mėsa yra labai skani ir turi daug naudingų maistinių medžiagų: omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, visiškai virškinamų baltymų, riebaluose tirpių vitaminų A, D ir E, mikro- ir makroelementų. Gėlame vandenyje užaugintų upėtakių mėsa yra šviesesnės spalvos nei sūriame vandenyje užaugintų upėtakių. Dėl gana didelio riebalų kiekio upėtakių mėsa išlieka sultinga ir minkšta.
Žingsnis 1
Vienoje skerdenų pusėje padarykite 3-4 įpjovas, pasūdykite ir pabarstykite prieskoniais iš visų pusių bei upėtakio pilvo viduje ir sudėkite skerdenas į kepimo formą. Į žuvies vidų įdėkite likusią išspaustą citriną, sudėkite petražoles ir krapus. Apšlakstykite upėtakį citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, į pjūvius įdėkite citrinos griežinėlių ir apibarstykite smulkinta citrinos žievele.
Žingsnis 2
Dėkite formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių, kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulų. Kartu su žuvimi galite kepti dideliais gabalais supjaustytas ir druska bei pipirais pabarstytas bulves. Išimkite formą iš orkaitės ir palikite 10 minučių pastovėti ant stalo.
Kategorijos